De kleine zeemeermin

Tijdens onze trip naar Denemarken bezoeken we de kleine zeemeermin.

En dat zal Prinses Prot in stijl doen!

 

Patroon tekenen:

 1. Neem een goed passend t-shirt en vouw het dubbel.
 2. Teken langs het t-shirt. Maak een boogje in de oksel zodat je de mouw aan het middenstuk tekent. Teken de halsboord van het rugpand.
 3. Zorg ervoor dat de onderkant loodrecht staat op de vouwlijn.
 4. Bepaal waar je de wilt dat de boord start. Ik koos voor een boord van 5 cm onderaan.
 5. Knip de tekening uit.
 6. Bepaal de breedte van de strook van de zijkant en de hoogte van de zakken. Ik nam een strook van 10 cm breed. De zak werd 10 cm hoog.
 7. Teken op het patroon de halve breedte. Dus als je 10 cm neemt, dan teken je een lijn op 5 cm van de rand.
 8. Knip op deze lijn.
 9. Je hebt nu het patroon voor het rugpand. Teken rond dit patroon op een nieuw stuk papier. En voeg overal waar je nog iets gaat vastnaaien 1 cm naadwaarde bij. Ik deed dit onderaan, aan de zijkant (waar de strook werd afgeknipt) en aan de schouder. Aan hals en mouwrand tekende ik geen naadwaarde bij.
 10. Teken het rugpand nog eens. Leg het patroon op de dubbel gevouwen t-shirt zodat je de hals aan de voorzijde kunt zien. Teken de hals voor het voorpand.
 11. Nu de strook! Meet de lijn die je hebt afgeknipt op het eerste patroon, dus zonder naadwaarde. De strook is een rechthoek met als lengte de gemeten waarde en als breedte 10 cm (of wat je koos in punt 6). Voeg 1 cm naadwaarde toe onderaan en aan de zijkanten. De rechthoek wordt dus 1 cm langer en 2 cm breder.
 12. En als laatste: de zak. Ik tekende hiervoor een vierkant met een zijde van 10 cm breed. En voegde aan alle zijden 1 cm naadwaarde toe. Je hebt dan een vierkant met een zijde van 12 cm.

Werkwijze:

 1. Vouw 1 cm om aan de bovenzijde van de zak en naai vast.
 2. Naai de zak op de onderzijde van de strook. Stik voldoende dicht tegen de rand zodat de stiksels achteraf niet zichtbaar zijn.
 3. Doe dit ook voor de andere kant.
 4. Naai de stroken aan voor- en rugpand.
 5. Maak een boord aan de onderzijde en de hals.
 6. Zoom de mouwen om.

En voila! Supersnel t-shirt klaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *