Kukeleku!

Prinses Prot wilt zo graag spelletjes spelen!

Maar haar aandacht er bij houden lukt toch nog niet al te best.

Memory of Lotto is leuk voor even. Dan is het gewoon kaartjes draaien en stapelen.

De competitiegeest is ook nog niet ontwikkeld. En daar ben ik stiekem blij over.

Maar bij de meeste spelletjes is er nu eenmaal een winnaar en een verliezer. Je moet je beurt afwachten en liefst van al ook de ander de loef afsteken.

Tja, wat speel je dan met een tweejarige?

Oma en opa kwamen met de oplossing. Als cadeautje voor haar verjaardag kreeg Prinses Prot haar eerste échte spelletje: Kukeleku!

Spel - Mijn eerste spellen - Kukeleku! (Nederlands) = Duits 4676 - Frans 5447

De dierenouders van de boerderij houden een groot feest! Daarom moet Hannes Haan vanavond de dierenkinderen naar bed brengen. Maar dat is helemaal niet zo makkelijk, want hij moet immers de dieren ’s ochtends wakker maken. En dus ontsnapt hem zo af en toe een Kukeleku! en dan is iedereen weer wakker. Kunnen jullie Hannes Haan helpen zodat uiteindelijk alle dierenkinderen in slaap vallen?

Wat een leuk spel!

Het ziet er aantrekkelijk uit, met kaartjes van verschillende dieren en een hooistapel. Hannes Haan met slaapmuts is in hout. En dan is er nog een grote houten dobbelsteen die zeker tegen een stootje kan.

Je werkt samen om alle diertjes in bed te krijgen voordat de zon onder is. Af en toe is Hannes Haan abuus en roept hij ‘kukeleku!’ waardoor alle diertjes weer wakker worden.

DSC_0799

Verrassend hoe snel Prinses Prot met de spelregels weg was. Enthousiast zegt ze ‘slaapwel’. Ze geeft zelfs alle diertjes een knuffel voor ze hun ogen toe doen. En even uitbundig roept ze ‘kukelekuuuu!’ wanneer de dobbelsteen op de haan valt.

Een schot in de roos dit spel!

Al ontsnapte me wel een ‘de diertjes slapen nu àllemaal écht’ bij de honderdste ‘nog een keer, mama?’ 🙂

1 Comment on “Kukeleku!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *