Verjaardag van een peuterprinses

20 september 2015, onze dreumesdochter wordt 2 jaar!

De eerste verjaardag die ze bewust meemaakt. Al drie dagen horen we ‘lang leven gloria’. Haar versie van het verjaardagsliedje.

Dit moet een speciale dag worden. En daar zorgen we dan ook voor. Met drie belangrijke dingen voor een o zo belangrijke dag: cadeautjes, taart en uitdeelgeschenkjes.

Net als elk kinderloos koppel maakten we ons schuldig aan opmerkingen over ouders. ‘Wij gaan nooit zo veel speelgoed kopen.’ Tot de dochter twee wordt… en je ziet dat een voorliefde voor rommelmarkten zorgt voor een overaanbod aan speelgerei.

Nog meer speelgoed zou er een beetje over zijn. Dan maar de speelhoek – ja, ook op dat vlak is ze verwend – omgetoverd tot een heus huisje. Het bezoek zorgde voor de laatste attributen.

Decoratietape uit de Action wordt een raam. De poes en vensterbank vonden we voor een prikje in de Kringloopwinkel. Het gekende setje van bij Ikea krijgt een extra functie door de krijtbordfolie uit de Aldi. De poppencommode is eveneens van bij Ikea: een gepimpt nachtkastje uit mama’s studententijd.
Oude keukenkasten worden omgetoverd tot een heuse bibliotheek.
Een winkeltje kan natuurlijk niet ontbreken!
En dan nog een opberghoek. Alles mooi gesorteerd in doosjes. De schuiven zijn ook bekleed met krijtbordfolie. Zo is het voor iedereen duidelijk wat er in de lades zit.

 

Wie bezoek zegt, zegt taart. Een verjaardag zonder taart, dat kan niet. En wat
is er leuker dan samen taarten bakken? We kozen voor chocoladecake
– uit een zakje – en pompoencake. Bij een herfstprinses hoort een herfsttaart, nietwaar. De pompoencake maakten we helemaal zelf. De smaak was goed. En daar is het dan ook zowat mee gezegd. 🙂

Het bezoek krijgt ook nog een bedankje mee naar huis. Lekkere koekjes in een fleurig zakje. De koekjes zijn heel gemakkelijk te maken. Chefkok prot kan zelfs meehelpen. Ik voeg nog een zakje vanillesuiker toe voor de final touch. Met de letterstempels van Hema krijgen de koekjes een leuke boodschap mee.

We vulden nog een paar extra zakjes. Voor de kindjes in de opvang. Want daar is het weer feest. Zingen, een kroon en lekkers.
Twee heerlijke dagen voor een heuse peuterprinses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *